måndag 22 mars 2010

Om Mattor och uppfostring.

Man kan enkelt säga att en Matte är en person som ska passa upp på dig i hela ditt liv. Ju mer den slavar, desto bättre.
En riktigt bra Matte ska låta dig sova var du vill och ge dig korv och köttbullar som mat varje dag.

Det är viktigt att uppfostran börjar tidigt. Matte ska veta vem som bestämmer. Valpögon har alla när de är små, men öva, öva och öva så du har valpögon även som vuxen! Dom fungerar i alla situationer. En bra Matte smälter och bara MÅSTE ge dig mattallriken.

En bra Matte ser inte på konstiga program om "hunduppfostran"!

En bra Matte låter dig tigga, hoppa, m.m.

En bra Matte låter dig ALLTID få din vilja igenom och ger dig ALL uppmärksamhet.
Om det nu är så att Matte vänder ryggen till för några sekunder, så yla allt vad du kan!

Är du hane så ska du ALLTID få vara med ALLA tikar, löptikar är första prioritet.
Är du tik så ska du ALLTID få vara med ALLA hanhundar, speciellt när du löper.

Se till att det är DU som bestämmer var promenaderna ska ske! Om Matte påstår att ni ska gå någon helt annanstans så sätter du dig ner på din rumpa, och sedan sitter du där tills du får din vilja igenom.

Om det nu är så att Matte påstår att du inte får sova i hennes säng så behöver du bara dräggla ner den. Vips så har du fått fin vilja igenom.

Du måste dock komma ihåg att du bara har en Matte, så du måste vara rädd om henne. Matte ska räddas från ALLT. Du ska älska Matte över allt (alternativt nästan allt) på denna jord. Men var lite diskret så inte Matte eller andra hundar börjar reta dig. När du sover med Matte så får du gärna mosa henne, men inte hela natten. 5 av 6 timmar räcker, annars kan Matte väcka misstankar. Och få lite ont...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar