onsdag 30 december 2009

En till snygg brud!

Idag hälsade jag och övriga familjen på hos mattes gamla barnvakt. Mattes gamla barnvakt har en hund. Hon heter Ronja och är pyrenéer. Hon är äldre än mig. Och större. Det var orättvist. Men lite snygg var hon...
Vi fick sitta i Ronjas alldeles egna hundgård. Undertiden satt alla andra inomhus. Ronja ville bara leka lite i början. Hon tyckte vi skulle skälla ikapp istället. Men jag insåg att jag måste till min matte så jag kan försvara henne för läskiga gamla gubbar som cyklar, så jag rymde och sprang runt huset och skällde (kära lilla Bollibull, ingen är så dum att den cyklar uppför en isig stentrappa, genom en låst dörr och förbi 3 hundar, mattes anmärkning). Matte hann inte ens komma ut innan jag sprungit in till henne. Sen fick jag vara inne. Ronja fick också komma in. Men Ronja ville vara ifred. Jag fick inte nosa henne i rumpan. Taskigt.


Jag dödade en boll också. Lite måste man protestera när en brud inte vill leka... Och reta mig inte för mina hamsterkinder. DOM ÄR FINA!

torsdag 24 december 2009

God Jul!

Jag fick följa med till mattes faster idag. Jag fick vakta huset.
Det kom in en konstig rödklädd typ med en säck. Jag var snäll mot han. Sedan kom en kille in när den rödklädda gått. Han hade mött "tomten" som den rödklädde kallades. Tomten hade varit sur, han hade mött en varg i detta hus. Vilken varg??

Matte rev upp en bit på mitt paket, och då tog jag mina tänder och rev upp resten själv! Paketet var efterlängtat och kom från min gammelfamilj. Det innehöll godis och grisöra. Det var mumsmums!

söndag 20 december 2009

Bus i snön!


Idag snöade det massor och vi skulle åka till min gammelfamilj. Jag skriver dagen kortfattat: SNYGGA BRUDAR!!! Men den allra snyggaste var minderårig och tyckte jag var läskig... (förlåt Heidi jag kunde inte låta bli...)

onsdag 16 december 2009

Modeller!

Här är min vackra flickvän Heidi:























Här är farbror Ådi:























Här är jag:



onsdag 9 december 2009

Jag är bra på att...

  • dräggla ned mattes säng på några ynka minuter, så hon måste byta lakan m.m. Länge leve tuggbenen!
  • dräggla ned alla husets golv, länge leve vattenskålen!
  • dräggla ned matte
  • dräggla ned övriga familjemedlemmar
  • lämna vackra tassavtryck på mattes tröjor då vi är bortbjudna
  • krossa matte (jag kan inte rå för att matte ligger ivägen och jag väger lite....)
  • reta gallfeber på farbror Ådi
  • tigga/telepati
  • spela oskyldig
  • reta gallfeber på fjant-Samanta
  • reta gallfeber på Eragon (vilket resulterar i att han biter mig på de mer känsliga ställena...)
  • sno mackor som stormatte sitter och äter på
  • skrämma grannar! (dom skulle bara våga komma in på min tomt! Fast det är ganska kul med besök..)
  • köra bort läskiga gubbar på cyklar!
  • köra bort joggare! (dom springer t.o.m. bort!)
  • pussa barn!
  • råka välta lillhusse när han kommer hem från skolan
  • se till att matte och jag inte blir överfallna på våra stadspromenader
  • råka håra/dräggla ned storhusses kostymer
  • sova
  • snarka
  • rapa
  • dra blickarna till mig! (igår sa en gubbe "titta!" när jag gick förbi och dens polare sa "ja, den var fin!")
  • låta som en gummianka
  • låta som ett monster
  • tvätta farbror Ådi
  • leka med vattenskålen (man ska ju vara ren om fötterna!)
  • fixa blomrabatter, buskar, m.m.
  • plocka äpplen från träd
  • jaga katter
  • reta katter
  • råka få in mobiler m.m. i munnen
  • ta bästa platsen i sängen/soffan (och glöm att jag flyttar mig en millimeter!)
  • spränga kompostgaller
  • jaga tjejer
  • "alltid lägga näsan i blöt"
  • brotta ned väeldens bästa Heidi (nej, jag lovar! det är inte tvärtom...)
  • charma allt och alla

Men den viktigaste punkten av alla: jag är världens, världens, VÄRLDENS bästa, gosigaste, buffigaste, lufsigaste, pussigaste, Bollibull! Och DET kan ingen slå! ;)


Här blir jag kidnappad.
En gång i tiden var jag liten. Det trodde du inte, va?? När jag var sex veckor dök det upp två konstiga människor hemma hos mamma, gammelmatte, gammelhusse, unga gammelhusse, yngre gammelhusse, ännu yngre gammelhusse och unga gammelmatte. Det var inte heller farmor.
De konstiga människorna skulle titta på mina syskon. Tydligen mig också. Jag hälsade lite snabbt och sprang sedan desperat iväg och nosade på annat. Detta resulterade endast i ett "honom ska jag ha!" från den ena av de konstiga människorna.
Några sekunder senare satt jag i knäet på den konstiga människan. Jag rev henne på armen, tuggade på hennes haka och PEEEEEEEP. En vilt främmande människa höll i mig! Trots mina tappra försök till att få denna konstiga människa att dumpa mig, så skulle hon ha mig.
Och de konstiga människorna åkte därifrån. Och två veckor senare dök dom upp igen! Och nu hade jag badats. Och dom skrev papper! Sedan satt jag i en läskig sak som kallas bil (som jag idag älskar att åka i). Till mitt nya hem.
Jag och min nya matte var tvingade att sova i vardagsrummet. Jag krabblade upp i soffan ibland när jag saknade mamma lite för mycket.
Men i detta nya hem blev jag proffs på att hitta på hyss. Ja, ingen kan klå mig i det. På tomten stod det en badbalja. Där plaskade jag runt. Och sedan- in i full fart till köket, rejsa runt ett varv, och smita fort som attans innan jag blev fångad. Och fångad blev jag aldrig! Jag var för snabb. Det var lika kul varje gång storhusse eller stormatte ropar till matte: "Johannaaaaaa, nu har din hund stökat ner igen!!" och matte svarar: "men han är ju så pluttigduttig sööööt!"
Katterna har lärt mig en del också. Hur man snyggar till möbler till exempel.
Att hjälpa storhusse i trädgården älskade jag när jag var liten. Han klipper träd. Jag hjälpte till med buskarna han planterat. Men jag hade ingen sax. Jag använde kroppstyngd, tänder och klor. Buskarna blev jättefina! Jag var alltid lika stolt över mitt arbete.

fredag 4 december 2009

Räddaren i nöden?

Först vill jag tala om för alla att Samanta INTE är snäll. Hon snodde MITT tuggben idag, la det framför sina tassar och lät som en tiger. Hon är inte snäll.

Sen togs ytterligare en sådan där jättesnygg bild på mig idag. Jag blir bra på bild. Jag måste vara fotogenic. Jag kan t.o.m. använda svåra ord. Men matte säger att jag måste rädda henne från att drunkna om jag ser ut som jag gör. Suck. Jag står nog fast ett tag till vid att hon måste lära sig simma.

Matte- har du provat att sprattla med ben och armar? Gör det, så får jag ligga kvar och sola på stranden. Det är tillräkligt ansträngande att titta på tjejer. Och jag måste hålla vakt så ingen annan hund får för sig att dra upp dig. Fast det är lite kul att bada på sommaren...........



























Och alla hundar, så ni vet, det finns massor av gott att hitta i fåtöljer. Det är bara att börja leta!

söndag 29 november 2009

Jag är duktig. Och snygg.



Jag var duktig och gick ut på en brygga som gungade. Och sen var jag snygg i skogen. Men varför ska matte envisas att vara med med sin fula smurf-mössa???

söndag 22 november 2009

gruppbild!


Jag veeet att bilden är suddig, men visst är min rumpa fin?

tisdag 17 november 2009

Rena rama Lady & Lufsen?

Meddelande till Heidi innan läsning av detta inlägg: kära Heidi, du ska veta att det är dig jag älskar allra mest (speciellt när du luktar gott.)! Innan du läser detta, så ber jag dig att tugga på din mattes händer, alternativt fötter, för att få ut aggressioner, så du inte äter upp mig eller likande nästa gång vi ses...


Idag gjorde jag en helt fantastisk upptäckt på jobbet! Matte hade knytit fast mig i stallet. Jag hade skittråkigt. Då hände det!: i dörröppningen dök det upp en hund. Och inte vilken hund som helst- en cockerspaniel-flicka! Helt bedårande! Innan matte hunnit skrika "BOOOOLLIIIIIIII!!!!! NEEEEEEEJJJJJJ!!!!" hade jag sprängt mitt halsband. Jodå, det flög iväg i flera delar åt alla håll. Men kopplet höll. Jag satte fart efter den lilla bedårande cockerspaniel-flickan. Jag jagade henne för glatta livet på gårdsplanen. Jag hörde matte långt bort i fjärran: "BOOOOOOOLLLIIIIIIII!!!!! NEEEEEEEJJJJJ!!!! KOOOOOMMMMM HIIIIIIIT!!!!" Den lilla cockerspaniel-flickan rejsade framför mig, vettskrämd, och jag förstår inte varför. Jag trodde alla tyckte om mig, det säger matte! Men inte den lilla cockerspaniel-flickan.

Snart hördes mattes skrikande tydligare. Jag var duktig och stannade och suckade högt. Den lilla cockerspaniel-flickan gömde sig bakom sin matte som lugnt kommit gåendes. Cockerspaniel-flickan hette Ida, och stod bakom sin matte och skällde och morrade. Nu tyckte Idas matte att vi kunde hälsa ordentligt, men det ville inte Ida. Jag var duktig och stod bredvid matte som fått århundradets motionspass och trodde att hon skulle bli dödad av Idas matte.

Idas matte tyckte jag var ståtlig. Sedan gick Ida hem... Hon ville inte leka Lady och Lufsen.

Matte akutlagade mitt halsband med balsnören. Balsnören fungerar tydligen till allt. Mattes chef hittade min "chipmärkt-bricka" och gav den till matte. Det kändes nog lite sorgligt.


Jag har alltid drömt om mattes kaviarmackor. Jag har aldrig fått en, men jag har suktat huuur länge som heeelst. På lunchen stänge matte inte sitt skåp helt, och försvann i några minuter. Nu hade jag världens chans! Kaviarmacka- here I come! När matte kom tillbaka, kom hon på mig med en kaviarmacka i munnen. Jag spottade ut, matte stirrade på den mosade mackan. Jag såg oskyldig ut. Jag slickade mig i skrevet som om inget hänt.
Trött.

måndag 16 november 2009

min semester samt denna dag!

Först vill jag, ganska kort, berätta om min husvagnssemester med hela familjen i somras:
Vi drog söderut. Ett mål var i Heidis sommarstuga. Där finns ett hav som heter Kattegatt. Det fanns inga katter där, det var tråkigt. Men att bada i havet var desto bättre! Jag drog omkull matte 3 ggr! Slå det ni!

Jag fick också bada i Östersjön när vi var på Öland. På Öland ville jag äta golden retrievers.

Vi gick också på zoo. När vi stod i kö på väg in, såg jag en tiger. En stor läskig best med vidöppna käftar. Den tänkte jag inte gå förbi- och det skulle inte matte heller! Jag kastade mig bakåt i kön så matte nästan flög och satte mig ned på min lilla rumpa.

Till slut kom vi in, efter att matte övertalat mig att detta var pinsamt. Väl inne på zooet pekade småungar på mig och säger saker som: "mamma titta NALLE!" Matte grubblade på om jag och svartbjörnarna var kusiner. Men matte, du ska ha klart för dej att vi inte är släkt, för jag är inte så pinsam att jag ligger och sover inför folk, i träd.

Då vi skulle ta oss förbi lejon och tigrar, så vet jag inte vem som var tuffast- matte eller jag? Då matte blev uttittad av en stor lejonhane, fick jag gå först. Matte= fegis! Men förbi tigrarna envisades matte med att gå först. "Bolli kanske retar upp dom...", använde matte till försvar. På fikapausen ville jag äta en flock med chiwaooooowor (chihuahuaor, mattes anmärkn.). Katter med randiga svansar ville jag också ha till middag (lemurer, mattes anmärkn.).

Vi var en sväng på High-Chaparral! Jag välte en skyltdocka i Mexico City. Status! Det är det inte alla leonbergrar som har! Inte visade jag heller ett spår av min 5a på skott. Jag fick sitta högst upp på lektaren till Wild, Wild West-showen.

Så till denna dag: caching med underbara Heidi! Hon hade parfym idag bara för min skull! Jag SKULLE leka med Heidi!

Matte tvingade mig att klättra i berg, men jag fick inte gå hela vägen upp, utan matte övertalade mig att stanna efter halva vägen "för jag tänker inte bära dej!". Matte svagis!

Sen försvann Heidi med tillhörande matte, stormatte och farbror Ådi. Matte övertalade mig att sitta. Heidis matte ropade att det var fikapaus. Då fick jag komma fram till dom. Men matte knöt fast mig i ett träd, så jag fick se men inte röra! Det var taskigt!

Jag, Heidi och Ådi fick springa i en inhägnad. Jag badade i sjön. Och lekte med Heidi. Men Heidi ville inte efter en stund! Jag fick inte nosa henne i rumpan.

Så åkte Heidi hem med tillhörande matte. Min matte tyckte att vi skulle krypa i lera. Matte tappade sin sko, och jag fick dra henne fram för att vi skulle komma från leran... Jag= hjältehund!
Matte säger att jag ser ut som en hamster....

söndag 8 november 2009

Utställning


Jag, BIR på Sollentuna inoff. igår! Jag var jätteduktig! Matte var stolt för domaren tyckte jag var fiiiin. Eller ja, jag fick väldigt bra omdömen. Min helbrorsa var med som jag inte sett sen matte kidnappade mig vid 8 veckors ålder. Jag var lite sur på han och han på mig- vi ville båda ha platsen i rampljuset! Detta var mitt andra BIR av 5 utställningar, 3 st har varit detta år. En del domare kanske faller för mina smått skelögda ögon? Varken matte, stormatte eller jag minns hur många gånger jag skulle in i ringen och tävla mot andra leonbergers. Detta gjorde att matte inte kunde serva sin bil i tid.

söndag 1 november 2009

Geocaching!

Både jag och matte var lite trötta efter en dags geocaching... Men jag ser inte ut som en smurf, det gör matte (bara för att jag vill ha mössa..., mattes anmärkning). Matte retar mig för jag är "lite slapp i kinderna". Jag höll utkik efter smurfar i skogen, men jag såg inga andra än matte. Det var tråkigt. Ingen kaka fick jag heller.

fredag 30 oktober 2009

Hårdträning!

Just nu ligger jag i hårdträning (eller matte?). Mitt mål är att spöa min syrra Miranda.
Matte har en massa köttbullar (se mitt ärevarv på bilden längst ned, efter att jag snott mattes köttbullepåse), men det är gott att smaska på mattes händer också.
Jag är jätteduktig. Jag flyger från liggandes till ståendes!
Och matte har lovat att sluta kalla mig för liten, det är hon som är liten!
Matte har pyjamas på sig och morgonfrisyr. Hon kunde inte tänka sig att göra sig lite fin inför fotografering och allt?? Tur att jag alltid ser bra ut.









































































fredag 23 oktober 2009

Populariteten ökar...






























Igår var jag med matte i en annan stad än Märsta (Upplands Väsby denna gång). Jag skulle vakta en kyrka denna gång. Jag och matte gick runt i staden. En gubbe drog ned fönstret på bilen och frågade vad jag var för en. "En Bolli-bull!" sa jag. Leonberger sa matte. Vilken tråkmåns!

Några fjortistjejer (enligt matte) ville veta vad jag heter, men matte hade bråttom hem till kyrkan (hungrig?) och stannade inte utan ropade i farten att jag heter Bolli. "Molly?" ropade dom. Matte tycker inte om när jag blir kallad för Molly. Jag får nog sköta snacket nästa gång.

Jag hjälpte matte att "cacha" också. Matte går vilse annars. Hon släpade mig till en båt. Efter det ville jag leka med en hamster (liten, lurvig hund, mattes anmärkning). Och med en vit typ som var ute och hjälpte sin husse att cykla (kan inte tvåbeningar cykla själva?? Tänk att dom alltid måste ha hjälp med allt...)

Och matte måste sluta äta godis- hon blir förvirrad! Hon sa att det var sömmar jag glufsade i mig i stallet häromdagen, men det heter horn. Eller börjar matte bli lite gammal? Hmmm......

Idag cachade jag med matte, stormatte och farbror Ådi. Jag hjälpte matte. Det luktade massor av hund. Jag bestämde tempot. Matte går så segt annars. Men jag fick fotomodella lite. Jag är duktig på att vara fotomodell.
Jag förstår inte varför matte och stormatte blir så glada över att hitta en platsburk.....

tisdag 20 oktober 2009

En dag på jobbet!

Idag var det jobbar-dags! Dagen började kl. 8. Matte skulle mocka hos några hästar. Dom är lite större än mig. Och ser konstiga ut. Där kan man säga att de stora nosarna finns! En nosade på mig. Det var läskigt. Sedan var det dags för en promenad med matte. Jag fick hoppa på stenar och stubbar. Jag var duktig. Jag kunde nästan hålla koncentrationen. Men man måste ju stanna upp och nosa på stenen innan man hoppar upp... Nosa nogrant.

När vi kom tillbaka sopade matte. En hög var det godis i. Den krafsade jag ut igen, och la undan allt godis (=sömmar, matte anmärkning.). Då suckade matte högt. "Varför gör du inte sådär när vi tränar???" Men lilla matte, det är ju roligare att göra det om du jobbar lite först. Släng ut skräp i vattnet och sopa så ska du se att jag hämtar grejerna.

Mellan kl. 11-13 skulle matte äta. Katten var inte inne, så jag sov. Och värmde mattes fötter. Man ska vara snäll mot de små här i livet!

När jag vaknade lade jag nosen på bordet. Jag är duktig på att tigga i alla situationer. Men matte har lärt sig att motstå. Dumma henne!

Jag fick inte gå ut i "hallen" i boden vi var i. I "hallen" finns kattlådan. Matte drog igen dörren. Jag öppnade med nosen. Det är lätt!

Kl. 14 skulle matte lägga in mat hos hästarna. Hästarna var ute. Jag smög efter matte och åt upp maten hon lagt i (det är väl inte mitt fel att hästarnas matskålar så lågt!). Matte kom på mig. Jag är duktig på att spela oskyldig. Men matte påstod att jag var skyldig. Taskigt.


Skulle älgen vara "skogens konung"? Bah! Då har dom inte träffat Bolli-mannen, skogens skräck!

Ingen kan motstå en Bolli-bull!



Här passerar ingen!



lördag 17 oktober 2009

MATTE ÄR HEMMA!!!

Idag kom matte hem! Jag trodde inte jag skulle bli så glad! Jag pussade henne jättefint. Hennes näsa höll på att ryka med men skitsamma. Sen SKULLE jag sitta i hennes knä. Det gick inget bra. Ådi ville också hälsa på matte. Det tyckte inte jag att han skulle, för det är MIN matte! Dumma Ådi... Men nu ska jag äntligen få bråka med matte igen. Jag har saknat min matte...

söndag 11 oktober 2009

Snart mattefritt!



På bilden ser ni medlemmarna i min familj. Fjutten Eragon, farbror Ådi, fjant- Samanta och jag. Jag ÄR störst! Men ändå minst... Säger matte.
Idag fick jag geocacha, istället för att vakta ridskolan. Jag fick se en runhäll. Den var konstig. Människor är konstiga. Varför göra sådant när man kan ligga i mattes säng och sova? Eller retas med farbror Ådi?

Idag kom min granne Isa på besök. Isa är en liiiten border collie. Hon ville hellre skälla ut mattes hästar (och matte!) än att leka med mig. Tråkmåns.
Matte brukar se ett program som heter Körslaget. Inför programmet ser man "Old Mexico". Jag har varit där. Och på det lilla inslaget syns ett ställe där jag har RIVIT OMKULL EN SKYLTDOCKA! Jag blir mer och mer känd för varje dag som går. Det är inte alla som har rivit omkull skyltdockor där!
Och matte ska resa bort hela kommande veckan! PARTY!!! Jag får HELA mattes säng för mig själv! Fatta lyckan! Ingen som kommer böka, stöka och knuffas i sängen!

onsdag 7 oktober 2009

Jag.Är.Snygg.

Matte tog snygg-bilder på mig idag. Jag har en lång och FIN svans. Den är bra till mycket, t.ex. till att vifta ner saker från bord.










Spana äpplen.











Jag är snygg. Ådi är desperat.








Det är kul att förstöra rabatter.

tisdag 6 oktober 2009

DÖDA RUFFE!!!


Jag fick Rudolf på en utställning när jag 5 månader. Jag tog honom från en leksaksställning. Jag bar omkring på honom. Alla tyckte jag var jättesöt. När jag sov så snuttade jag på Rudolf. Men nu är jag tonåring. Då kan man ju inte gosa med gosedjur. Jag dödar "Ruffe" istället. Eller ja, snuttar våldsamt...

måndag 5 oktober 2009

Stackars lilla mig...

















Farbror Ådi vill vara med på bild. jag vill tugga vedpinne. MEN JAG FÅR INTE FÖR MATTE!!
















Här gör jag ett nytt tugga-vedpinne försök. Matte måste sluta äta choklad. Bilderna blir konstiga...!

















Stackars lilla mig...

Imorse försvann matte. Hon skulle bli tillknycklad på en bänk i en hel timme. Utan mig! Jag blev överlycklig när hon kom hem levande. Jag lekte studsboll.
Hon kan konsten att klia mig i öronen. Hon har så små fingrar så dom får plats att gegga runt i mina små öron.

Stormatte ska snart på karate. Hon värmde upp genom att klippa mina klor. Och hon lyckades klippa allihopa! Det var inte snällt... Det är manligt med långa klor!

fredag 2 oktober 2009

"Bolli- barnens favorit 2009!"

Jag har skaffat mig ett jobb. Jag har tagit jobbet som vakthund på ridskolan där matte (och stormatte) jobbar.

Jag ser till att matte kommer överlevandes ut ur hästarnas boxar, kontrollerar att matte mockat ordentligt (dvs jag undersöker att det inte finns kvar någon hästskit...) och provsmakar hästarnas vatten, så matte kan vara säker på att vattnet är rent (han tycks inte förstå att han drägglar ner vattnet..., mattes anmärkning.)

Jag håller också koll på inkräktare. Om jag hör röster utifrån, sänker jag mitt huvud, rullar upp svansen över ryggen, och travar tyst fram till huvudingången, där jag smygkikar genom dörrspringan. Sedan sätter jag mig under Varning För Hunden-skylten ("Stopp! Innan du slänger vattnet, släng höet i skottkärran. Det blir stopp i avloppet annars" mattes anmärkning.)


Jag är numera inte bara kändis, utan megakändis på ridskolan. När ungarna får höra att jag är där (det är det första dom frågar matte om!) samlas dom utanför boxen jag sitter i. Om jag är med matte, så samlas ungarna i en klump och gosar med mig.


I tisdags pratade en liten flicka fram skavsår i mattes öron. Hon fick som straff sitta inne hos mig. Hon hade hästgodis. Det var gott. Jag kastade mig över hennes rykthink där hon hade mera. Men jag fick inte mera. Om någon undrar, så överlevde hon inne hos mig.


Igår vaktade jag och matte ridhuset. Två småflickor kom. Jag blev klappad. Jag gav en av dom en puss i ansiktet. Hon fnittrade. Den andra hade hästgodis. Det såg jag. När jag inte lyckats tigga till mig det genom min speciella Bolli-blick (ingen kan motstå den...), försökte jag klättra upp i hennes knä. Hon fick också en puss i ansiktet. Men jag fick ändå inget hästgodis.


Jag hjälper också till med trädgårdsskötseln här hemma. Jag plockar äpplen från träden. Jag studsar på bakbenen tills jag får tag på ett äpple. Matte höll på att dö av skratt...


Igår ville jag ha mattes macka. Men jag fick inte den. Då drägglade jag på hennes fot. Matte fotade mig nyvaken i morse. Det är inte rent spel! (Hämnd för drägglet på foten, mattes anmärkning.)

måndag 28 september 2009

Konsten att jävlas med matte/husse

1) Se till att matte/husse har ett jobb där de måste ropa/skrika mycket utomhus då det är halv storm. Det underlättar för resten av dagen. Ju tröttare matte/husse, desto bättre!

2) Låt som en gummituta! Du kan alltid skylla på att du tränar stämbanden. Tuta så högt att möbler vibrerar.

3) Kräla under bord och stolar! För det första går det alltid att hitta mumsiga saker under sådana möbler, och för det andra kan du alltid "fastna". Resultat: matte/husse måste lämna soffan, tv/datan, samt godisskålen... Upprepa denna lilla procedur ett antal gånger.

4) Vägra komma in efter kvällsrastningen! När matte/husse ropar springer du och gömmer dig. Matte/husse kommer att hitta dig när de hämtat en lampa, men då gäller det bara att springa så fort som möjligt. Skyll på att matte/husse såg ut att frysa. Detta kommer att fungera utmärkt i vinter då det är en halvmeter snö och -30 grader!

5) Nu kommer den allra viktigaste punkten av alla! Om du misslyckas med denna, så var det iget idé att du la ner energi på alla andra punkter.
När matte/husse säger att det är sovdags, så springer du upp till matte/husses rum och hoppar upp i sängen. Dra ihop täcket till en stor klump. Se till att matte/husses pyamas ligger under klumpen. Lägg dig mitt på klumpen. Lägg nosen på matte/husses kudde. Slappna av i läpparna. Dräggla. Börja snarka.
Men om det nu är så att matte/husse envist tänker ta din sovplats, så får du hoppa ur sängen. Eller rättare sagt: kräla ur sängen. Skit i att matte/husse ligger ivägen! Kräla dig över matte/husse. Ta god tid på dig och stanna till och sucka lite då och då. Det är deras fel att dom ligger där ivägen, inte ditt! Du har inte bråttom någonstans. Men matte/husse kommer ångra att dom försökte ta din sovplats...

Nu har jag precis kommit hem ifrån en promenad med matte. Jag tycker om att gå promenad med matte. Idag hade hon köttbullar med sig ut. Då brukar jag vara extra duktig. Jag gick slickat mot mattes vänstra ben och sökte ögonkontakt. Eller ja, jag headbangade lite, men det gör nog inget, matte lyssnar på sådan musik.
Matte tränade inkallning också. Jag var duktig. Men sedan fick jag upp ett spår. Jag for runt som en galning, tycker matte. Jag drog nästan omkull henne. Men hon får skylla sig själv, för hon lärde mig att spåra och det är så kuuul! Också gick jag slickad mot matte igen. Tills det dök upp en bil. Då sträckte jag på mig lite och såg snygg ut. Man vet aldrig vem som sitter i bilen.

lördag 26 september 2009

"Jag har världens tuffaste matte!"

(Nedan är en flumbild matte tog. Nej, hon är inte normal.)

Dagens förmiddag tillbringades i en idrottshall i Sollentuna. Utställning. Det var hundar överallt och jag var jääätteduktig! Jag försökte inte leka med en enda hund! Inte ens med dvärgschnauzarna eller dvärgpinscharna jag hade bredvid mig! Jag sov hela tiden.

Tre småbarn i pusshöjd fick klappa mig. Deras pappa trodde att jag hette Molly. Så feminin är jag väl inte...?

I idrottshallar är det halt golv. Det tycker jag är läskigt. Matte tyckte det såg ut som om jag gick i klackskor. Det tyckte domaren också. Men jag fick lite positiva omdömen också, t.ex. bra huvud, bra öron och bra kropp till benstomme.

När jag och matte skulle gå ifrån hallen, dök det upp en gubbe. Han var dum. Jag hade fullt upp med nosande och hans hund fick nosa på mig- utan att jag brydde mig! När han såg att jag hade "nossnara" (matte tycker inte om att få en flygtur om jag vill leka med en hund för matte är mindre än mig, och hon inte hinner reagera på att jag tänker leka, men hon tar bara på mig nosgrimma ibland, inte ofta alls, bara i situationer då hon vet att hon kommer bli trött) så säger han högt och tydligt att jag är elak och bitsk! Detta sa han dessutom en gång till, när vi mötte honom en gång till! Då blev matte arg, för jag har aldrig gett mig på en annan hund. Hon tyckte det var förolämpande. Gubben fick då en mördarblick så han knep käft och tittade bort! Jag har världens tuffaste matte! :)

Sen blev det en promenad till Häggvik tågstation. Det är OK att åka tåg, men jag tycker inte om att gå på eller av. Det är ett stort avgrundsdjup man måste ta sig över.....

I Rosersberg mötte vi stormatte. Det var dags för geocahing med hela familjen plus matte morbror och moster och min polare Nero. Han är en tervueren.

Matte försvann in i en bunker. Hon ropade att hon skulle dö. Hon trodde nog att jag skulle komma farandes och rädda henne, men tji fick hon! Lite får hon klara själv den fega latmasken. Det var något om en stege och någon dörr och något om någon lucka och om någon spindel.

Jag avslutar med en bild över hur snygg jag är.



torsdag 24 september 2009

akut uppdatering!

Matte har gjort något fruktansvärt. Hon har brytit mot en vana! Den senaste veckan har jag fått geggemojja i min mat. Så här har det gått till: matte har ställt sig mitt i huset och ropat: "MAAAAAAAT" och alla vi 4 har kommit rusande och satt oss i matrummet på en fin rad (förutom Eragon som måste säga till alla katter och övriga i huset att det är matdags). Matte tar ut våra matburkar i skafferiet och häller upp i våra skålar (jag har vid det här laget lagt mig ned då det är jobbigt att sitta och vänta). Matte säger till Eragon att sitta ned då han fortfarande far omkring. Matte tar upp min skål på diskbänken. Matte tar ut geggamojjan ur kylen. Matte lägger ned geggemojja i min mat.
Sedan går ordningen: Samanta- Ådi- Eragon- jag.

Men idag hade Ådi redan hunnit åka till kontoret för att jobba. Men så är det nästan varje morgon, så den "ovanan" har jag vant mig vid. Men att matte inte tog upp min skål och blandade i geggamojja... När matte sa: "Bolli, varsågod!" och gjored en gest mot skålen, så tittade jag oförstående på henne. Jag reste på mig och sträckte på mig, och satte mig först fint på köksgolvet. Tittar oförstående på matte. Lägger mig ned och suckar.

Efter detta kliade matte mig i öronen. det tycker jag om. Men hon sa aockså att jag ska göras fiiiin inför morgondagens utställning. Det tycker jag inte om (att göras fin alltså). Det är så tråkigt att stå och bli borstad, så jag sätter mig ned. Om matte då ska få upp mig så måste hon locka med godis. Det fungerar, jag reser mig, men jag sätter mig ned igen när jag tuggat klart. På så sätt, mina kära (hund-)vänner, får man i sig mycket godis, och husse/mattes tålamod sätts på prov.
Men nu vill jag visa bilder från igår:
Jag får plats i vår fåtölj!Brottningsmatch med farbror Ådi.

Lillhusse kom hem. Det tycker jag om.

Sedan lekte jag lite med matte...